Uitvak De Graafschap

Beoordeling

Bezochte wedstrijd:
De Graafschap – FC Groningen 1-2 (21/11/15)

Algemene informatie:
De Graafschap speelt zijn thuiswedstrijden op De Vijverberg. Het stadion dateert van 1954 en heeft op dit moment een capaciteit van 12.600 toeschouwers. De club uit Doetinchem heeft in 1998 het stadion gerenoveerd, waarbij onder meer de hoeken zijn dicht gebouwd. Het uitvak in De Vijverberg bevindt zich schuin achter het doel, naast de fanatieke aanhang van De Graafschap. De capaciteit van het uitvak is 550.

Vervoersregeling:
De uitwedstrijd naar Doetinchem kon bezocht worden met een autocombi. Een prima vervoersregeling voor zo’n type wedstrijd.

Faciliteiten:
Er kon in de wijk bij het stadion geparkeerd worden, waarna er nog een stukje gelopen moest worden. Geen moeilijkheden verder, prima dus. De stoeltjes in het uitvak waren daarentegen wel erg ranzig.

Prijzen:
Het wedstrijdkaartje kostte 9 euro. Dat is een keurige prijs. De prijzen bij de catering waren gemiddeld in vergelijking met de rest van de uitvakken in Nederland.

Sfeer in het stadion:
De sfeer bij De Graafschap is altijd wel goed. De Spinside zingt wel de hele tijd door, al zijn het niet de meest originele teksten.

Zicht:
Het zicht vanuit het uitvak was niet super goed. Er zitten grote glaswanden voor en naast het uitvak, waardoor het zicht verslechterd wordt. Tevens zijn deze glaswanden niet erg schoon. Verder hangt er aan de zijkant een vangnet. Aan de voorkant van het uitvak hangt geen gelukkig net.

Algehele beoordeling: 7
Al met al is dit een prima uitvak. Een behoorlijk goedkoop kaartje, goede vervoersregeling en ook de sfeer in het stadion is prima. Helaas is alleen het zicht niet optimaal.

Foto’s uitvak

uitvak de graafschap 01 Uitvak De Graafschap

uitvak de graafschap 02 Uitvak De Graafschap

uitvak de graafschap 03 Uitvak De Graafschap

uitvak de graafschap 04 Uitvak De Graafschap

uitvak de graafschap 05 Uitvak De Graafschap

uitvak de graafschap 06 Uitvak De Graafschap

uitvak de graafschap 07 Uitvak De Graafschap

Reacties zijn gesloten.